Imprimir

 

 

Avui, dia 20 de juny del 2016, s’ha mantingut una reunió entre l’Empresa Ciut’art i el Comitè de Vaga.

L’Empresa ha realitzat una “proposta” (veure adjunt):

 

Es veu a primera vista, que això no és una solució a cap dels problemes plantejats i que l’Empresa pretén que esperem 120 dies naturals (4 mesos!!) a resoldre les irregularitats en les vacances i els festius així com les irregularitats dels contractes. A canvi, l’Empresa vol que es desconvoquin les aturades.

- Retirada de les sancions al company sancionat

- Reconeixement del dret dels “reforços” a realitzar canvis

- Obrir un període de negociació de 120 dies naturals per detectar les irregularitats en les vacances i els contractes.
 

Ciut’art porta 3 mesos prenent-nos el pèl i vol que li donem 4 mesos més per seguir-ho fent...

El dia 7 de març de 2016 es va constituir a secció sindical de SUT a l’Empresa i es van traslladar ja aquestes reclamacions (d’això en fa 3 mesos i escaig). No vam obtenir resposta a les mateixes, ni tan sols després d’haver obtingut presència en el Comitè d’Empresa en les eleccions del 13 d’abril del 2016.

Vam anar a Inspecció de Treball, i acte seguit vam emplaçar a l’Empresa a una reunió de la que no vam obtenir resposta, malgrat que vam reiterar la sol·licitud una altra vegada. Finalment l’Empresa ens va citar a una reunió a realitzar quan ja havia començat el període de vacances. Amb aquesta cronologia a l’esquena i en vista que el període de vacances del 2015-2016 s’està acabant (l’empresa conta les vacances de l’1 de juliol al 30 de juny), s’han convocat les aturades actuals.

Des de la convocatòria de les aturades hem mantingut dues reunions amb l’Empresa. Una el dia 13 de juny i una altra avui dia 20 de juny de 2016. Cal remarcar que l’Empresa va declinar una reunió proposada pel dia 17 de juny per part nostra.

En la reunió d’avui l’Empresa ha proposat un període de 4 mesos per resoldre les irregularitats en les vacances i contractes. Ens sembla evident i així ho ha confirmat l’Assemblea de vaguistes realitzada aquest vespre que és un període òbviament excessiu, tenint en compte que vam assenyalar aquestes irregularitats fa dos mesos i l’Empresa no ha fet res per resoldre-les.

L’Empresa s’escuda en que cal revisar tot els casos i que això vol temps. Com si no haguessin tingut temps de fer-ho en aquesta última setmana o, millor dit, en els últims tres mesos o en els últims 15 anys. Com a Comitè de Vaga, pensàvem que en la reunió d’avui podríem tractar i verificar, fins i tot cas per cas si cal, les irregularitats de les vacances i dels contractes. Però ni l’Empresa ha fet l’esforç de verificar els casos, ni ha estat disposada a fer-ho en la reunió d’avui.

Per tal de revisar efectivament tots els casos i resoldre les irregularitats, fins i tot, insistim, cas per cas, no es necessita un període de 120 dies (4 mesos) sinó que es pot realitzar en un temps molt menor. Hem comunicat a l’Empresa la nostra disposició a reunir-nos des de demà mateix a primera hora del matí per tal de regularitzar la situació, però ens reafirmem en la determinació de tirar endavant les aturades convocades si l’Empresa no satisfà les reclamacions plantejades. És una presa de pèl que l’Empresa, tres mesos després de que li plantegéssim les irregularitats pretengui que es necessiten 4 mesos més per regularitzar les vacances.

Per tot això, l’Assemblea de vaguistes ha decidit mantenir les aturades convocades.

 

Adjuntos:
Descargar este archivo (proposta al comitè vaga-page-001.jpg)proposta de l'empresa[ ]703 kB