Novedades


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

 

La Casa Batlló ha penjat a la web un comunicat en què afirma que tanca les portes “per protegir d'actes vandàlics als seus empleats, visitants i a l'icònic edifici de Gaudí”.

Neguem rotundament que cap vaguista ni afiliat al sindicat SUT hagi realitzat cap de les actuacions descrites en la web de la Casa Batlló: ni amenaçat ni agredit ni realitzat cap acte vandàlic.

Els treballadors d’atenció al visitant de la Casa Batlló estan fent vaga indefinida des del 8 d’octubre lluitant per les seves condicions de treball i denunciant la substitució il·legal que realitza la Casa Batlló i Staffpremium.

 

Sobre l’incident del dissabte 24 al vespre

En el desenvolupament del piquet informatiu de dissabte passat, un cop havia entrat el públic, el piquet estava realitzant un moment de protesta i darrera del piquet algú va tirar un petard i una bengala i dos trossos d’una totxana llançada des de darrera que gairebé cauen a sobre de dos integrants del piquet.

Curiosament hi havia una dona preparada per gravar l’escena des de darrera, però només ambiguament, suficient per generar una certa confusió sobre qui havia estat. La conclusió dels integrants del piquet va ser bastant ràpida: un muntatge barato per part de la Casa Batlló per tal de treure-se’ns de sobre.

La dona a la que ens hem referit abans va ser gravada al seu torn per una integrant del piquet que va trobar molt sospitosa la coincidència i, per més coincidència, són precisament el vídeos d’aquest dona els que la Casa Batlló ha difós a la premsa, curiós. Aquesta circumstància i la instrumentalització posterior del fet per criminalitzar als vaguistes ens confirmen en la hipòtesis del muntatge per part d’ells mateixos.

Al dia següent, diumenge 25 es va desenvolupar el piquet davant de la Casa Batlló amb total normalitat. El que sí que va passar diumenge 25 va ser l’acció solidària a l’interior de la Sagrada Família.

En la resta de vídeos difosos per la Casa Batlló, es pot observar com el piquet simplement protesta davant de la Casa Batlló. La seva pretensió és trepitjar-nos completament i haver-ho fet durant anys, negar-se a negociar i substituir els vaguistes quan es fa vaga, però... els vaguistes haurien de protestar en alguna altra banda i, si pot ser, protestar sota de l’aigua. Això sí, els integrants de la família propietària poden passejar-se pel piquet increpant i fent vídeos als vaguistes mentre afirmen que “això és meu” i els hauríem de fer reverències. El que costen les seves sabates donarien per pagar els salaris de tots els vaguistes.    

És molt simptomàtic de la mentalitat empresarial de la família Bernat, propietària de l’edifici, que considera literalment que el Passeig de Gràcia és seu:

 

És rellevant comentar també que el suposat “informe mèdic” que ha distribuït a Casa Batlló a la premsa és només el “parte” per anar a la mútua que van omplir i segellar ells mateixos. Aquest és el nivell de manipulació.

També entrarem a valorar algunes de les afirmacions que es fan a la seva web i fer algunes consideracions addicionals.

 

Per què estava oberta la Casa Batlló si tot el seu personal subcontractat d’atenció al visitant estava en vaga?

No és cert que es contractés vigilants de seguretat privada per protegir l’edifici, sinó que es va contractar vigilants de seguretat per suplantar il·legalment les funcions del personal vaguista: revisar els tiquets i gestionar les cues, com està àmpliament documentat.

La primera setmana va ser el personal de manteniment qui va substituir els vaguistes a les cues i, a la segona setmana, van contractar als vigilants de seguretat.

Per la seva banda, Staffpremium també ha substituït els vaguistes i, concretament, la seva “Ejecutiva de Cuentas” (sona a càrrec molt elevat, no?) ha estat fent jornades maratonianes en cap de setmana repartint audioguies en els dies de vaga.

 

Sobre la Covid-19 i altres incompliments

Afirmem taxativament que no es complien en el vestíbul de la Casa Batlló ni en les cues les distàncies de seguretat estipulades en relació a la Covid-19.  No calia que els vaguistes ho descobrissin al públic, ho veien ells mateixos.

S’estan prenent mesures molt dràstiques sobre la població en general com perquè la Casa Batlló consideri que pot fer el que vulgui al respecte sent un establiment obert al públic.

Es poden valorar també les fulles de reclamacions que han estat posades contra la Casa Batlló aquests dies pels visitants i que la mateixa Casa Batlló ha difós: en solidaritat explícita amb els vaguistes o queixant-se del temps d’espera o de la insuficiència de les mesures sanitàries. Agraïm als que les heu posat i recomanem donar-los una ullada a qui llegeixi aquesta nota.

No només això, tots aquests dies l’entrada principal ha estat bloquejada per la pròpia Casa Batlló amb tres mampares de fusta instal·lades en el vestíbul per tal que la substitució de vaguistes no pogués ser documentada amb facilitat des de l’exterior. El resultat es que la Casa Batlló obstaculitzava així la sortida d’emergència prevista en el pla d’evacuació amb una demostració d’autèntica temeritat.

 

Els suposats concerts “interromputs”, el públic aplaudia als vaguistes

El dia 11 d’octubre, alguns afiliats del sindicat SUT van desplegar una pancarta amb el lema “Solidaritat Vaga Casa Batlló” al acabar una cançó i abans de començar-ne una altra. Aquesta actuació va motivar fins i tot que el cantant aplaudís ell mateix i demanés un aplaudiment de tot el públic, cosa que va succeir. Es pot veure l’actuació aquí.

 

No són només “problemes interns” amb Staffpremium

És cert que hi ha qüestions laborals d’àmbit intern amb Staffpremium entre les motivacions de la vaga, però no només, ja que Staffpremium no és una empresa autònoma sinó completament dependent del que decideixi la Casa Batlló a cada moment.

Si la Casa Batlló decideix d’un dia per l’altre reduir o ampliar horaris d’obertura, o si decideix reduir el nombre de treballadors per posició, etc. això té una afectació directa i normalment pejorativa en la plantilla subcontractada d’atenció al visitant. La Casa Batlló fa i desfà com considera i Staffpremium descarrega sobre els seus treballadors les conseqüències d’aquestes decisions capritxoses.

Això s’ha evidenciat en les dues reunions mantingudes amb la Direcció d’Staffpremium en les que el leitmotiv recurrent ha estat “ho hem de consultar amb el client”, “això ho a dir el client”. Amb la peculiaritat de que sota el concepte de “client” s’oculta l’”empresari principal” (arts. 42 i 43 ET).

La Casa Batlló ha rebutjat seure també a la taula de negociació abans que comencés la vaga i també després.

 

Reunions del Comitè de Vaga amb Staffpremium

Ahir dimarts 27 es va mantenir una reunió amb Staffpremium en les seves oficines en la que va haver-hi un apropament sobre diversos punts i està prevista una altra reunió per divendres 30 a les 11h.

 

Solidaritat i Unitat dels Treballadors (SUT)

 

 

 

 

 

 

 

SUT , Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting