Novedades


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

La Vaga dels treballadors del servei de Bar de L’Auditori segueix endavant.
Des d’aquí volem denunciar públicament la següent situació en la que es troben la immensa majoria de treballadors d’hosteleria.
El conveni d’hosteleria té una taula salarial que depèn de la categoria del treballador i de la categoria de l’establiment. Posem que un treballador vulgui saber quin sou li correspondria, necessitarà saber a quina categoria correspon el seu bar o restaurant (de les que surten al conveni: restaurant d’una, dues, tres, quatre, cinc forquilles; bar de 1ª, 2ª, 3ª o 4ª).
Llavors pot ser que truqui al 010 (si el local està a Barcelona). Li diran que vagi a l’oficina d’atenció al ciutadà i d’allà l’enviaran als tècnics del districte. Un cop al districte, serà informat que les úniques categories que ells coneixen són: bar – bar/restaurant – restaurant. Potser li diuen que el tema de les forquilles el porta la Generalitat, específicament, Consum. Llavors trucarà al 012 per contactar amb Consum i d’allà l’enviaràn a Turisme. A Turisme, li diràn: “cada dia truquen 4 o 5 treballadors preguntant això però aquestes categories no existeixen des del 1984”.
CCOO i UGT porten 25 anys firmant convenis basats en categories que no existeixen!
Això no només és d’un poca vergonya que tira d’esquenes sinó que a més és una acció absolutament premeditada per mantenir ells el monopoli de la interpretació del conveni per així servir millor als seus amos.
Si el treballador en qüestió truca després a la tercera institució que li queda per consultar, posem UGT, primer li diran que sí que existeixen les categories i, quan no es deixi convèncer, li diran que passi a parlar amb un assessor. En altres paraules, que pagui 40€ perquè un assessor d’una empresa de serveis sindicals que firma premeditadament farses de convenis li doni la seva opinió…
Tota una lliçó del poder de la burocràcia i dels desamparament en que es troben la immensa majoria dels treballadors. Contra aquesta merda de sindicalisme subvencionat, necessitem el SINDICAT de CLASSE, la lluita i l’acció directa si no volem sucumbir en el seu entramat de mentides, farses i trampes burocràtiques a favor de la Patronal.

SUT , Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting