Novedades


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Vaga general del 27 de Gener a Catalunya
A finals del mes de desembre de 2010 vam rebre la següent carta dirigida a SUT:
A l'atenció de Solidaridad y Unidad de los Trabajadores (SUT)
Després de la darrera vaga general del 29-S, el govern espanyol continua amb la seva política de retallades socials i no ha derogat ni la Reforma Laboral ni els Plans d'Ajust del sector públic. Al contrari, en les darreres setmanes ha aprovat noves retallades socials i privatitzacions i ha anunciat la seva ferma intenció de reformar el sistema públic de pensions, incrementant l'edat de jubilació i el període necessari de cotització.
Les organitzacions signatàries d'aquesta carta considerem imprescindible donar una resposta socialment àmplia e inequívoca a aquests atacs continuats envers els interessos de la majoria de la població. Considerem també que cal replantejar des de l'arrel el model de creixement socioeconòmic, generador de desigualtats i explotació i profundament agressiu envers el medi ambient (canvi climàtic, pèrdua de biodiversitat, etc.).
Recollint una sensibilitat compartida amb amplis sectors socials, considerem també imprescindible convocar una Vaga General contra la Reforma Laboral, en contra les retallades socials i laborals i per aturar la Reforma del sistema públic de pensions enunciada pel govern espanyol i les principals organitzacions del capital (OCDE, etc.). Aquesta vaga ha de ser convocada abans de que s'aprovi la Reforma de les Pensions a finals de gener per tal de que pugui ser realment efectiva com a eina per a impedir-la.
Per definir explorar la possibilitat de realitzar conjuntament aquesta convocatòria de Vaga General, us emplacem a una reunió àmplia d'organitzacions sindicals i moviments socials a la Sala Costa i Font, en els locals de la CGT de Barcelona (C/ Via Laietana 18, 9è) el proper dilluns 3 de gener de 2011 a les 18 h.

Salut

Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya
Confederació Nacional del Treball (CNT) de Catalunya
Coordinadora Obrera Sindical (COS)
Ecologistes en Acció de Catalunya
Solidaritat Obrera
A la que vam respondre el següent:
A l'atenció de la Secretaria d'Acció Social de CGT,

Hem rebut la vostra convocatòria de reunió pel dilluns 3 i després de valorar-la hem arribat a les següents conclusions que us transmetem.

Les organitzacions signatàries són una amalgama de punts de vista que es reflexa en l’ús d’expressions en el millor dels casos ambigües com “la majoria de la població” per comptes de classe obrera o treballadors assalariats. No creiem que sigui possible fer renéixer la lluita de classe sobre la base d’aquesta amalgama.

D’altra banda, considerem que organitzar ara una vaga general sense haver fet un treball amb fruits reals i palpables als centres de treball (on en la majoria dels casos les condicions reals són molt pitjors que les contingudes nominalment en la reforma laboral) i amb l’ambient general que s’hi viu és començar la casa per la teulada o una operació escènica que no pot parar les reformes del govern.

Això no treu que efectivament l’atac de la patronal contra les condicions de vida i de treball de la classe obrera s’està exacerbant i que cal que el proletariat s’organitzi i reprengui els seus mètodes de lluita classista: la vaga indefinida i sense serveis mínims. Ara mateix no creiem que la vostra proposta sigui un pas real en aquesta direcció.

És a dir, el que no farem és oposar-nos al seguiment de l’aturada que plantegeu i en termes pràctics nosaltres pararem si la convoqueu però, pel que us hem exposat, no assumirem l’organització de la convocatòria.

Per això, l’Assemblea de SUT a Barcelona ha decidit declinar la vostra convocatòria de reunió.

Salut
SUT , Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting