Novedades


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

El 9 de març es va adjudicar provisionalment la gestió de la Deixalleria de Molins de Rei a l’empresa SOLIDANÇA TREBALL EI. Durant el procés de selecció l’Ajuntament s’ha dedicat a dir a les empreses que no calia que subroguessin els treballadors. Alertats per aquest fet els treballadors han reclamat informació a l’empresa actual (CEPA), a l’empresa futura (SOLIDANÇA) i a l’empresari principal (l’Ajuntament de Molins de Rei). Només l’empresa actual, aparentment desinformada del fons del procés, ha deixat anar alguna informació més aviat confusa i sempre verbalment.

L’Estatut dels Treballadors (art 44) i la jurisprudència del Tribunal Suprem i del Tribunal de les Comunitats Europees deixen absolutament assentat que quan hi ha transmissió d’una unitat productiva autònoma entre dues subcontractes, encara que sigui formalment propietat de l’empresa principal, hi ha successió d’empreses i els treballadors s’han de subrogar en les mateixes condicions. Però quan una nova subcontracta agafa un servei el primer que fa és intentar acabar amb la plantilla anterior (i millor si se la treu de sobre abans de començar i tot) i amb un objectiu molt clar: evitar l’arrelament de la plantilla, imposar les seves condicions de zero i, sobretot, rebaixar les condicions dels treballadors. Per fer això no dubten en enganyar els treballadors i en saltar-se la seva pròpia llei, i si per enganyar els treballadors i convèncer-los que no tenen res a fer cal la intervenció dels sindicats subvencionats o de l’administració pública, allà estaran.

Aquesta mateixa història d’engany es repeteix una vegada i una altra per tot arreu, en quasi tots els centres subcontractats per l’Administració o en l’empresa privada. Es repeteix una vegada i una altra i ja és hora que comenci a forjar-se una resposta contundent i que parem de deixar que juguin amb nosaltres com nens de teta. L’hem sentit ja moltes vegades aquesta cantarella: que si no surt al Plec de Condicions, que si no surt al Conveni… senyors alcaldes, directors generals i demés titelles de la Patronal, són l’E.T., el T.S. i el T.C.E. que estan per sobre del vostre raquític Plec de Condicions municipal segons els vostres propis esquemes institucionals, així que no ens vingueu amb històries. I molt per sobre del T.S. i del T.C.E. i de les vostres lleis (ho diem pel dia en què canviaran de discurs) estan les reclamacions històriques del moviment obrer entre les quals i mentre duri el treball assalariat: la defensa intransigent del lloc de treball.

Els treballadors de la Deixalleria de Molins de Rei han vist el llautó a la maniobra de l’Ajuntament i SOLIDANÇA i han decidit organitzar-se per plantar cara i defensar els llocs de treball i les condicions. Cal organitzar-nos per la defensa intransigent del lloc de treball i aquests companys es mereixen el recolzament de tots els treballadors perquè la seva lluita és la de tota la classe obrera i junts podem fer que la seva victòria sigui la victòria de tots els assalariats subjectes a aquest tipus d’abús patronal.

Davant del secretisme respecte a la data del canvi d’empresa per part de l’Ajuntament de Molins de Rei i de SOLIDANÇA, s’ha convocat una Vaga indefinida a partir del 8 d’abril com a data provisional, reclamant:

- Manteniment dels llocs i de les condicions de treball.

- Compliment de l’article 44 i específicament, de les obligacions d’informació i de la subrogació de tots els treballadors actuals de la Deixalleria.

- Compromís per escrit de les empreses i Ajuntament de que es respectaran els punts anteriors.

Des d’ahir dimarts 29 de març s’està repartint la fulla adjunta.

Per l'extensió de la lluita a tots els centres, empreses i sectors!

Contra la prepotència patronal, Vaga indefinida!

Adjuntos:
Descargar este archivo (avis_informatiu_deixalleria.pdf)avis_informatiu_deixalleria.pdf[ ]38 kB
SUT , Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting