Novedades


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

El dilluns a la tarda l'empresa es va presentar a la reunió amb un advocat que després de marejar la perdiu demanant papers amunt i avall, i posar en dubte la legitimitat dels companys que els treballadors havien escollit per representar-los, va mantenir la seva posició dels dies anteriors de no cedir en cap punt de la taula reivindicativa, això si, amb els típics arguments de que l'empresa no està obligada per llei a pujar el sou als treballadors i que aquests tenen sort de que l'empresa no té més mala fe, que miréssim la resta del sector, etc.

Havíem perdut 4 dies i l’únic que hi havia sobre la taula era que encara havíem de donar gràcies a l’empresa per no haver estat pitjor. Però davant de la decisió dels treballadors de tirar endavant la vaga indefinida prevista per dimarts començant de forma immediata a informar-ne als tallers de la tarda, l’empresa va deixar d’intentar jugar amb els treballadors i va posar sobre la taula una proposta. La proposta es va concretar, després d’una contraproposta de l’assamblea de treballadors, en un augment del 9% de la massa salarial total distribuïda linialment entre els treballadors, l’homogenització dels contractes en contractes d’obra i servei i la continuïtat de la companya que l’empresa no volia renovar. Els treballadors van sotmetre a votació de l’assamblea la proposta d’acord i aquest es va aprovar.

Companys, hem demostrat una vegada més que amb la nostra força col•lectiva, la dels treballadors, podem aconseguir les millores que necessitem i que l’únic que ens ho impedeix és no lluitar-ho, són les nostres pors i la propaganda derrotista del sindicalisme subvencionat.

Però no hem d’exagerar el resultat d’aquesta lluita encara que poguem considerar-la positiva des del punt de vista dels resultats immediats. El que hem aconseguit no és etern, els preus seguiràn pujant i l’empresa ha expressat la seva voluntat de seguir utilitzant contractes de pràctiques pels que vinguin, no està clar si s’incrementaràn els ritmes de treball.

Podem i hem de seguir endavant, cultivant la solidaritat i el companyerisme entre els treballadors, defensant el poder adquisitiu del nostre salari i les condicions laborals dels companys que ara treballem a Lavola i dels que vindràn.Podem i hem de seguir recolzant solidàriament els interessos i extenent les lluites dels treballadors assalariats allà on es presentin, aquesta serà la nostra veritable contribució a la nostra classe i la nostra gran victòria de demà.

L’emancipació de la classe obrera és obra de la classe obrera mateixa! Per la represa de la lluita de classe!

SUT , Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting