Novedades


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

 

Desconvocada la vaga indefinida a La Pedrera

La plantilla de l’atenció al visitant va convocar vaga indefinida a partir del 22 de desembre de 2021 (inclòs) a través de la Secció Sindical de Solidaritat i Unitat dels Treballadors (SUT) i del propi sindicat per les problemàtiques i taula reivindicativa exposades que es poden trobar en aquesta notícia.

Després de 3 dies consecutius de vaga, l’Assemblea de Vaguistes ha decidit desconvocar la vaga amb efectes d’avui 24 de desembre a les 23h ja que l’empresa ha cedit i ha acceptat els següents punts:

- Augments sobre els salaris anuals:

   - control de sales: 14.000 => 16.500 (+17,86%)

   - venta d’entrades: 15.152,53 => 17.000 (+12,19%)

   - coordinació: 18.493 => 20.000 (+8,15%)

- Abonament del plus del 60% en cas de treballar en festiu (a més del dia compensatori)

- Descans en caps de setmana alterns

- Remuneració de 20’ dins de l’hora de dinar

- Conversió a indefinits dels contractes temporals

D’aquesta manera es redueixen les diferències salarials entre categories, elevant les pitjor pagades a una quantitat substancialment superior a la del conveni sectorial amb augments del 17,86% i del 12,19% respectivament.

No volem amagar que segueixen sent salaris baixos pel volum de beneficis que obté La Pedrera i pel cost de la vida a Barcelona, però al mateix temps és obvi que és una millora substancial en relació a la situació anterior.

Més informació aquí.

 

Seguiment complet i l’intent de substitució de vaguistes

Com sempre, quan hi ha vaga l’empresa descobreix qui fa la feina realment necessària, la que realment mou el centre de treball, i intenta substituir els vaguistes utilitzant tots els que normalment no fan res mentre cobren sous més alts, corren a contractar nous treballadors per tal que facin d’esquirols, etc. 

Davant del seguiment complet per part de la plantilla, l’empresa va recórrer a aquestes estratègies en el primer dia.

La vaga va començar el seu segon dia amb un requeriment de la Inspecció de Treball que instava a l’empresa a “restablir íntegrament el dret a la vaga dels treballadors vaguistes (...) cessant en la pràctica d’atribució de funcions de treballadors vaguistes a llocs d’altres departaments o grups professionals superiors, així com la de treballadors contractats amb posterioritat a la convocatòria de vaga.”. Cal notar que aquest requeriment s’emet “sense perjudici de la possible proposta de sanció que pugui correspondre” al tractar-se d’una infracció tipificada com a molt greu en l’article 8.10 LISOS castigada amb multes d’entre 7.000€ i 100.000€.

Més informació aquí.

 

La importància de la solidaritat de classe

La possibilitat de superar les tretes de l’empresa es troba en la solidaritat de classe.

En primer lloc, dins de la pròpia plantilla amb el suport massiu de les reivindicacions que afecten a les categories pitjor pagades.  

En segon lloc, els piquets informatius han estat possibles gràcies a la participació del conjunt dels treballadors organitzats en el sindicat de classe Solidaritat i Unitat dels Treballadors (SUT), independentment de l’empresa o del sector on treballen. És fonamental trencar les barreres artificials amb les que la burgesia ens intenta separar i aïllar en diferents empreses, sectors i categories per tal que no puguem ser prou forts per plantar-li cara.

En tercer lloc, la solidaritat dels propis visitants i dels treballadors que passaven pel piquet a peu de carrer. Tan uns com altres han col·laborat àmpliament amb la caixa de resistència per si la vaga s’allargava més. La solidaritat dels visitants, molts d’ells treballadors en els seus països d’origen, s’ha manifestat en la negativa a entrar a un centre en vaga i l’exigència de la devolució dels diners a La Pedrera.

 

 

Les decisions de l’assemblea de vaguistes

La Fundació Catalunya La Pedrera i la seva empresa testaferro han hagut de rendir-se a l’evidència de que no podien mantenir l’activitat malgrat les seves tretes, ni tan sols saltant-se el requeriment de la Inspecció, per falta de personal i pel rebuig general dels propis visitants.

En aquesta tessitura, l’empresa va prometre el dimarts al vespre que augmentaria els salaris de control de sales a 16.000€, els de venta d’entrades a 17.000€ i els de coordinació a 20.000€.

Quan al dia següent, tercer dia de vaga, els treballadors han començat a muntar el piquet, el Director ha sortit al carrer sorprenent-se de que la vaga continués.

El motiu és senzill, els vaguistes havien considerat insuficient el comunicat de l’empresa ja que deixava sense resoldre diversos punts de la taula reivindicativa i han decidit mantenir la convocatòria de vaga.

Després de diverses negociacions entre el Comitè de Vaga i l’Empresa durant el dia de vaga, l’empresa ha accedit als punts que encapçalen aquesta notícia i s’ha convocat una Assemblea general de vaguistes per valorar l’oferta de l’empresa. L’Assemblea de vaguistes ha decidit per unanimitat acceptar la proposta i desconvocar la vaga amb efectes de final del dia

 

Les empreses s’han hagut de rendir a l’evidència

Això és una demostració de la força de la classe obrera quan actua de forma organitzada. D’aquesta evidència ens hem de convèncer sectors cada cop més amplis de la classe obrera i a aquesta evidència hem de fer rendir sectors cada cop més amplis de la Patronal.

  

 

Contra la prepotència de la patronal, vaga indefinida!

Per l'extensió de la lluita a tots els centres, empreses i sectors!

 

 

 

SUT , Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting