Novedades


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

(más abajo en castellano)

 

Durant el 2020, Serveis Personals Transversal FCLP SL, empresa que explota els serveis d’atenció al visitant a la Pedrera va fer un ERTO per força major com la majoria d’empreses. Durant aquell ERTO l’empresa es va comprometre a pagar un complement salarial fins al 100% del salari, aquest complement completava el pagament del 70% sobre la nòmina que pagava el SEPE.

En realitat, la intenció de l’empresa era fer tornar aquest complement a base d’hores sense cobrar, un cop els serveis tornessin a obrir. El seu pla es va descobrir al reobrir-se els serveis.

Vam evitar aquest abús complet anant a la vaga, convocada per la Secció Sindical de SUT. Amb aquesta vaga vam aconseguir no haver de tornar el complement fent hores gratis i també vam aconseguir la conversió a indefinits de tots els contractes.

 

Podeu conèixer més en aquestes notícies en el web:

Sindicato SUT - Solidaridad y Unidad De Los Trabajadores - Convocada vaga indefinida a La Pedrera a partir del dilluns 3 d’agost de 2020 / Convocada huelga indefinida en “La Pedrera” a partir del lunes 3 de agosto de 2020

Sindicato SUT - Solidaridad y Unidad De Los Trabajadores - Suspensió cautelar de la vaga a “La Pedrera”

 

Degut a això l'empresa va fer marxa enrere i llavors va iniciar una altra estratègia. Per no haver de negociar l’ERTO per causes productives (inexistents i arbitràries), va “reprendre” l’ERTO de força major però sense pagar el complement.

Aquesta mesura abusiva va ser contestada judicialment per la Secció Sindical de SUT en l’empresa i pel propi sindicat que van interposar una demanda davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja que aquesta mesura afectava altres centres fora de la província de Barcelona.

El TSJC va estimar la demanda i la sentència condemnava a l’empresa a pagar el complement de l’ERTO a la totalitat de la plantilla afectada per aquest abús.

 

 

Llavors vam saber la quantitat que s’havien estalviat/embutxacat al tornar-nos a posar a l’ERTO sense complement: la “friolera” de 228.698,18€ !!

 

 

 

Tanmateix, l’empresa va recórrer davant el Tribunal Suprem fet que ha allargat la situació més. Finalment, el TS ha ratificat la sentència que ja va fer el TSJC, desestimant el recurs interposat per l’empresa.